Blog

Udobne sandale za Vašu decu

Sandale su skoro nezamenljiva obuća tokom leta, ali može biti teško pronaći par koji najbolje uzima u obzir individualne potrebe Vašeg deteta. Sandale dolaze u mnogo različitih dizajna koji se umnogome razlikuju u pogledu toga koliko podrške pružaju stopalima Vašeg deteta. Zato smo sastavili niz saveta koji će Vam pomoći da pronađete najprikladniji par sandala za Vaše dete.

Meki i udobni materijali

Vozić sandale su napravljene od prave kože. To je elastičan i prozračan, prirodan materijal koji sandale čini mekim i udobnim. Sandale od sintetičkog materijala ne dozvoljavaju stopalima da dišu, neke mogu osetiti otok i neprijatan miris.

Važno je, posebno za mališane, da sandale imaju čvrstu potpeticu i neklizajući đon od prirodne gume kako bi sandale dobro pristajale i dete imalo zagarantovanu čvrstoću na svim vrstama podloga. Važno je da se deca mogu igrati, slobodno kretati i zabavljati u svoj obući.

Sandale za malu decu

Pošto je deci do 2 godine potrebna veća podrška i stabilnost, preporučujemo sandale sa zatvorenim prstima. Zatvorena kapica pruža veću zaštitu prstima nego otvorena kapica. Ako sandala čvrsto stoji na skočnom zglobu i boku, i otvorene i zatvorene pete mogu pružiti odgovarajuću podršku.

Sandale za stariju decu

Otvorene sandale su idealne za stariju decu, jer omogućavaju lakše kretanje, a prsti dobijaju više vazduha. Ako se odlučite za otvorenu sandale, važno je da obratite pažnju na kaiševe i da li pružaju dovoljnu stabilnost i podršku.

Prostor za rast

Mala stopala brzo rastu. Izmerite dužinu stopala Vašeg deteta dok stoji uspravno. Obavezno izmerite obe noge, jer njihova leva i desna noga mogu biti različite dužine. Započnite tako što ćete postaviti svoje dete uza zid sa njegovom težinom ravnomerno raspoređenom između obe noge. Stavite njihovu petu na zid i knjigu na pod tako da dodiruje njihov najduži nožni prst. Zatim izmerite obe noge u centimetrima od pete na zidu do najdužeg prsta uz knjigu.

Bebe i mala deca (0 do 2 godine): važno je da ne kupujete prevelike sandale, jer to može da inhibira njihov motorički razvoj. Stoga ne treba ostaviti više od 1 cm prostora za rast.

Zatvorene sandale: preporučujemo 1 do 1,5 cm prostora za rast.

Otvorene sandale: preporučujemo 1 cm prostora za rast.

Vozić sandale se prave sa čičak trakama ili trakama sa kopčom koje omogućavaju podešavanje veličine, pa obratite pažnju na širinu kako biste savršeno pristajali.

Održavanje sandala

Uz malo pažnje, naše sandale mogu nastaviti da izgledaju sjajno celo leto. Dobra je ideja da svu prljavštinu sa sandala obrišete vlažnom krpom. Takođe možete koristiti sprej od pčelinjeg voska da biste sačuvali fleksibilan kvalitet i izgled kože, ali krema za cipele takođe može da osveži boje. Za sandale od antilopa, tečni lak za cipele (bilo u neutralnoj boji ili u boji sandala) je najbolji način da izgledaju kao nove. Takođe preporučujemo upotrebu četke za antilop, koja ponovo češlja male dlačice na antilop u uspravnom položaju.

Vozić Obuća ima veliki asortiman sandala u različitim bojama i dezenima za dečake i devojčice, velike i male. Zasnovani su na klasičnoj formi i jedinstvenim detaljima. Prirodni materijali u kombinaciji sa odličnim pristajanjem i dizajnom stvaraju savršen par sandala koje Vaše dete može udobno da nosi celo leto.

Sandale za decu

Baner Decije Patofne