Blog

Prednosti kupovine udobne obuće za decu

Razmislite o potrebama stopala Vašeg deteta. Evo par važnih razloga za kupovinu cipela Vašem detetu.

Udobnost

Udobnost je ključna. Deca su snop energije i bilo da su u školi, kući ili na lokalnom igralištu, biće aktivna. Njihove cipele će biti ostavljene po strani ako nisu dovoljno udobne.

Može biti teško proceniti nivo udobnosti Vašeg deteta. U stvari, mnoga deca ne osećaju bol od uskih cipela dok se šteta ne učini.

Loše postavljene cipele mogu zapravo da ometaju normalan rast i udobnost deteta. Pedijatrijski ortoped kaže da kruta i uska obuća može izazvati deformitet, slabost i gubitak pokretljivosti.

Predlaže se da deca idu bosa što je više moguće radi zdravog razvoja stopala. Evo jedne činjenice: 70% informacija našeg mozga o tome kako hodati, trčati i skakati dolazi od nerava na tabanima. Dakle, želite da negujete to učenje što je više moguće.

Lagano korišćenje

Roditelji znaju koliko je vreme dragoceno. Poslednje što treba u jutarnjoj žurbi u školu je desetominutni spektakl sa pertlama. Cipele Vašeg deteta treba da imaju neki oblik čipke, čičak trake ili drugog sistema za pričvršćivanje tako da se mogu širiti kako stopala rastu.

Brzi rast

Pošto njihova mala stopala rastu tako brzo, može biti teško odrediti pravi trenutak da svom detetu nabavite novi par cipela. Do treće godine, stopala malog deteta će rasti otprilike za pola veličine svaka tri meseca; od tri do šest godina ovo se povećava na svakih šest meseci.

Iako se većina roditelja žali koliko brzo njihova deca rastu iz cipela, nije uvek dobra ideja kupiti cipele nekoliko prevelikih veličina. Prevelike cipele olakšavaju deci da se spotaknu i razviju probleme sa stopalima.

Dobra je ideja da povremeno proveravate cipele Vaše dece da li su pohabane. Izbočeni oko bočnih strana, izlizani đonovi i prsti koji se savijaju nagore su sve znakovi da je vreme za nadogradnju.

Kvalitet

Kvalitet je važan! Kvalitetni materijali, kao što su koža i platno, upijaju znoj i održavaju ta bebina stopala hladnijim i sušnijim tokom igre. Pravi materijali će takođe smanjiti nelagodnost i smrdljiva stopala.

Fleksibilnost

Ako su tabani previše kruti ili mekani, stopala vašeg deteta se neće razvijati tako zdravo. To je tako jednostavno. Đonovi dečijih cipela treba da budu dovoljno čvrsti i debeli da zaštite stopala Vašeg deteta od bolova i povreda. Ali takođe treba da budu dovoljno fleksibilni da se savijaju sa nogom.

Cipele sa mekim đonom idealne su za laganu igru, dok su tvrđi đonovi u redu za energičnu dečiju igru. Ali kada deca uđu u zatvoreni prostor, odmah skinite cipele da biste ograničili vreme koje provode u ograničenom kretanju. Čvrsti đonovi i materijali na kraju krajeva ne doprinose izvijanju i istezanju, što dovodi do lošeg razvoja stopala.

Mislimo da je veoma važno da svojoj deci nabavite odgovarajuće cipele koje su lagane, fleksibilne, udobne, dugotrajne.

Dakle, sledeći put kada budete išli u kupovinu cipela, sklonite se od blještavila i sjaja i pronađite elegantan par cipela dizajniranih da pomognu Vašoj deci da izgledaju kul i osećaju se odlično. To će biti cipela za sreću Vašeg deteta.

U prodavnici Vozić brinemo o pedijatrijskom razvoju Vašeg deteta. Pogledajte naš kvalitetni asortiman cipela i kupite par koji će negovati rast stopala Vašeg deteta.

Vozić Dečija Obuća

Baner Decije Patofne