fbpx
Vaša korpa

Od puzanja do prvog koraka

Sada kada je Vaša beba u pokretu, možda biste želeli da razmislite o kupovini prvog para obuće za bebe. Sa toliko stilova cipela za bebe na tržištu, koji su najbolji izbor za novu šetalicu? U prodavnici Vozić imamo premium kvalitetne cipelice za rast bebinih stopala.

Dečija stopala moraju da rastu i da se kreću što je moguće slobodnije u mesecima koji prethode tom prvom koraku. Prilikom odabira cipela preporučuju se stilovi koji su lagani i fleksibilni da podržavaju prirodno kretanje stopala.

  • Koža se i dalje smatra idealnim materijalom za cipele zbog svoje fleksibilnosti, poroznosti i prozračnosti; takođe mrežasta.
  • Đon treba da bude mekan i savitljiv;
  • Kutija za prste nikada ne bi trebalo da bude toliko čvrsta da sprečava dete da pomera prste;
  • Zadnji deo cipele mora da ima čvrste strane da podupire dete dok stoji, ali ne sme da ometa pokrete njegovih članaka.

Kod male dece luk obično neće biti vidljiv ili razvijen prve 2 godine, a čak ni tada nije u potpunosti razvijen. U ranim godinama detinjstva postoji „masni“ jastučić u predelu svoda stopala, koji daje izgled ravnog stopala, ali to nije slučaj jer nudi prirodnu potporu svoda.

Akademija za pedijatriju je razvila preporuke za cipele za decu kako bi Vam pomogla da pronađete cipele koje su korisne, a ne štetne dok Vaše dete nastavlja da uči da hoda. Fleksibilni, neklizajući ili otporni na klizanje đonovi su jedna od najvažnijih karakteristika koje treba tražiti u cipelama za bebe. Deca treba da nose cipele koje su fleksibilne i omogućavaju da se stopalo savija i kreće kao da je dete boso. Takođe želite da se uverite da cipele Vaše bebe odgovaraju pravilno i da nisu premale.

Deca uče da hodaju tako što hvataju prste na tlu, dok grade unutrašnju snagu stopala i luka. Zato se kod kuće savetuje da ostavite dete boso kako biste unapredili prirodni razvoj stopala. Međutim, kada su površine neravne, treba nositi cipele kako bi zaštitili stopala.

U prodavnici Vozić imamo mnogo slatkih, modernih i zdravih cipela za bebe koje su dizajnirane prema standardima udruženja pedijatara, takođe dolaze u veličinama koje idu za stopala beba do stopala dece od nekoliko godina.

Vozić Dečija obuća

Dostava širom Srbije

Za sve proizvode iz naše ponude

Brza i sigurna kupovina

Poručite jednostavno i sigurno

Odličan kvalitet

Idealan odnos cene i kvaliteta

Korisnička podrška

Pozovite za sva pitanja