Blog

Kvalitetne patike za decu

Patike su neizostavni deo obuće svakog od nas, bilo da se bavimo sportom ili samo uživamo u njihovoj udobnosti, sigurno je da ne možemo bez njih.

Slično je i sa mališanima. Ali često se greši u odabiru patika. Zašto?

Anatomska obuća obavlja veoma važnu ulogu za razvoj stopala i prvih koraka. Prilikom kupovine cipela za decu, vodimo se preporukama za dobar đon, uložak, materijal i udobnost. Međutim, sa patikama je drugačije.

Patike su oduvek predstavljale obuću u kojoj se mališani igraju, obuću koja se brzo isprlja i pocepa, u skladu sa tim, većina roditelja se odlučuje za obične i manje kvalitetne patike.

Kvalitetne Patike Za Decu

Deca provode mnogo vremena u igri, prave svoje prve korake u trčanju i bore se sa prvim padovima. Za sve te aktivnosti koje se nastavljaju tokom života potrebne su kvalitetne patike.
Da bi se stopalo mališana razvijalo u potpunosti, a istovremeno bilo sigurno i stabilno u svakoj aktivnosti, neophodno je da patike budu od prirodnog materijala sa dobrim anatomskim uloškom, đon treba da bude stabilan i neklizajući. Preporučljivo je da patika bude ojačana sa prednje i zadnje strane kako bi držala stopalo na mestu, kako pri stajanju tako i tokom hodanja.

Dobre i kvalitetne patike čuvaju decu i njihova stopala, daju im potrebnu udobnost i sigurnost u koracima. Takve patike, uz pravilno održavanje, traju duže.

Moramo da obratimo pažnju na veličinu patike prilikom kupovine, patika ne sme biti ni velika, ali ni tesna da ne bi došlo do deformiteta.

Takođe, možete se odlučiti i za patiku određene namene ukoliko se Vaše dete bavi određenim sportom. Pored patika za trčanje, patike za košarku, fudbal i druge sportove napravljene su tako da prate liniju dečijeg stopala i prilagođavaju se prirodi tog sporta štiteći nogu od povreda i različitosti terena.

U kolekciji Vozić imamo dobru kolekciju za decu, standardne, sportske i svetleće patike, modernog i zanimljivog dizajna. Radimo na kvalitetu, udobnosti i sigurnosti stopala.

Baner Decije Patofne