Blog

Kako održavati dečiju obuću

Većina roditelja je često u dilemi na koji način pravilno očistiti dečije cipele kako ih ne bi oštetili. Da bi dečije cipele zadržale originalan izgled i potrajale što duže, veoma je važno da se one detaljno i pravilno neguju dobrim sredstvima za održavanje cipela. Osim toga, stvar na koju često zaboravljamo jeste da se obuća uvek treba pravilno obuvati.

Kako bi pravilno održavali dečiju obuću za Vas smo spremili nekoliko saveta o pravilnoj nezi obuće.

Kako Odrzavati Deciju Obucu

Pravilno obuvanje obuće

Najbolje je obuvati obuću kašikom, međutim ukoliko Vam kašika nije pri ruci možete se poslužiti prstom koji stavljate u zadnji deo obuće pa nakon toga u obuću ulazi dečje stopalo. Obratite pažnju da deca ne pritiskaju petom kožni rub cipele kako se ne bi oštetio.

 

Obuću od glatke kože najbolje je prvo očistiti tkaninom ili četkom. Nakon toga na četku nanesite malo kreme namenje isključivo za poliranje obuće. Tu kremu ostaviti da koža lepo upije.

Kožnu lakiranu obuću možete brisati mekanom krpom kako bi se najpre prašina skinula. Zatim ih premažite kremom ili nanesite tečnost za lakiranu kožnu obuću. Kada krema upije, obuću možete ispolirati mekanom tkaninom. Ne zaboravite da se krema ne sme nanositi četkom na ovu vrstu obuće jer to može oštetiti gornji sloj cipelica.

Sportsku obuću je neophodno prvo dobro osušiti, zatim detaljno iščetkati kako bi skinuli svu tvrdu prljavštinu. Na kraju procesa nanesite impregnacijski sprej kako bi obuću zaštitili od vlage.

Obuću od velura pre samog čišćenja dobro osušite pa zatim je očistite specijalnom četkom za čišćenje velura. Da bi obuću zaštitili od kiše i vlage koristite impregnacijski sprej. Cipelice treba dobro naprskati pre prvog koriščenja i temeljno osušiti. Da bi sve ovo bilo efikasno, sprej koristiti dva puta nedeljno.

 

Neophodno je dobro osušiti obuću

Mokru obuću možete sušiti na sobnoj temperaturi i nikako je ne izlagati direktnom izvoru visoke temperature poput sušenja na peći. Takođe, mokru obuću nikako ne sušiti na suncu jer će tako izgubiti svoju sjajnu boju.

Dečiju obuću je neophodno zaštititi od snega, blata i kiše kremom ili zaštitnim sprejom.

A kao trik možete staviti izgužvani papir ili novine u obuću kako bi cipelice duže sačuvale svoj prirodan oblik.

Baner Decije Patofne