Blog

Kako izabrati odgovarajuću veličinu obuće za dete?

Kada su u pitanju deca, posebno mala koja još uvek ne govore, može biti veoma izazovno odrediti koja im je veličina obuće potrebna. Pored toga, njihove nogice veoma brzo rastu pa se tako i broj koji im odgovara vrlo brzo menja. Ovo je nekoliko načina koji bi mogli da Vam pomognu da lakše izaberete odgovarajuću veličinu za svoje mališane.

Ukoliko obuću kupujete u prodavnici, obujte detetu obuću i pogurajte nogicu skroz napred. Kada to uradite idealno bi bilo da razmak između pete i obuće bude najmanje širine jednog vašeg prsta. To će značiti da ga obuća ne žulja dete i nije mu mala. Sa druge strane ukoliko ima i višak prostora možda bi ste želeli da probate sa jednim brojem manje.

Ako dete nije sa vama u trenutku kupovine, dobar trik je da prethodno na karton prislonite detetovo stopalo i markerom iscrtate veličinu stopala na kartonu. Kada to uradite isecite karton, a onda u prodavnici probate da ubacite taj karton u obuću kako bi približno mogli da procenite da li će obuća odgovarati.

Kada je u pitanju online kupovina ovaj proces bi mogao da bude nešto teži ali i za to postoji rešenje. Na našem sajtu vozic.rs, u opisu svakog proizvoda stoji napisana dužina gazišta za svaki od dostupnih brojeva. Izmerite dužinu stopala svog mališana i uporedite sa dimenzijama koje su napisane. To će Vam značajno olakšati proces izbora veličine koju poručujete.

Svakako, ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa izborom adekvatne obuće za svoje dete pozovite broj 021/426-577 ili pošaljite e-mail na adresu info@vozic.rs i mi ćemo Vam sa zadovoljstvom pomoći.

Baner Decije Patofne